Afrocaribe, Cartagena

Over dit project

Over Afrocaribe

Afro Caribe is een stichting in Cartagena die zich inzet voor community building in verschillende arme wijken van Cartagena. Veel mensen met een Afro Caribische achtergrond wonen en leven in achtergestelde wijken. Veel geweld en gebrek aan mogelijkheden leiden ertoe dat veel kinderen, jongeren en vrouwen geen gelijke kansen krijgen. De stichting zet zich hiervoor in dmv verschillende projecten.

Activiteiten

De stichting Afro Caribe heeft verschillende projecten. Ze bevorderen lezen en schrijven voor de jongste kinderen, leiderschap projecten voor jongeren en ondernemerschap voor vrouwen.

 

 

Leiderschapstraining

We werken op 2 manieren met Afro Caribe samen.  Ten eerste zijn Luz Gloria en Yvette deelnemers in het programma dat we geven aan verschillende organisaties in Cartagena. Iedere maandag,- en woensdagmiddag geven zij het programma door aan de kinderen uit de arme en moeilijke wijk, Loma Fresca. De groep bestaat uit tussen de 15 en 20 kinderen van rond de 14 jaar. Op een zeer professionele wijze gaan Luz en Yvette om met deze kinderen die een vaak lastige achtergrond hebben. Op een speelse manier doen ze workshops over Leiderschap, communicatie, projecten en het realiseren van dromen. Wij zijn er iedere middag bij om Yvette en Luz te ondersteunen. Het is wel mooi om te zien dat de kinderen toch spelenderwijs veel leren en onthouden. Zo tekenen ze hun dromen en beginnen met kleine stapjes om deze uit te voeren.  In groepjes werken ze daaraan.  Zo organiseren ze bijvoorbeeld voetbalactiviteiten.

Ten tweede begeleiden we samen met Luz en Julie Roy een groep van 15 vrouwen uit verschillende wijken. Deze vrouwen zijn mamas de barrios. Betrokken moeders die jongeren en kinderen uit hun wijk helpen en ondersteunen. Twee avonden in de week trainen we hen en oefenen ze de workshops. In hun eigen wijk brengen zij dit weer over aan hun jongeren.

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Categorie
Colombia