Christoforus College

Over dit project

Grote delen van het binnenland van Suriname zijn alleen per boot te bereiken. Het is voor de mensen die daar wonen een lange reis (vaak van meerdere dagen) om bij de hoofdstad Paramaribo te komen. In de dorpen kunnen de kinderen over het algemeen hun lagere school doen, maar wie verder wil leren moet naar de stad verhuizen. Sommige kinderen gaan dan bij familie wonen en anderen in een internaat.

Het Christoforus Internaat is zo’n tijdelijke woonplaats voor kinderen uit het binnenland. Er wonen ongeveer 140 jongens en meisjes die naar verschillende scholen/ opleidingen gaan. Christien Oudshoorn en Stephen Derby geven de oudste groep jongeren onze training ‘Leiderschap in je Community’. Een groep van ongeveer 20 jongeren komt één keer per week bij elkaar om op een interactieve manier te leren over samenwerken, persoonlijke ontwikkeling en project management.

Gedurende het programma krijgen ze de kans om datgene wat ze geleerd hebben in de praktijk te brengen door zelf een project op te zetten in het internaat. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het planten van fruitbomen, zodat ze meer fruit kunnen eten, of het organiseren van een talentenjacht voor hun internaatgenoten.

Locatie

Website

Facebook

Categorie
Suriname