VIDS

Over dit project

Op 25 november 2015 heeft het Inter Amerikaans Hof voor Mensenrechten de Staat Suriname verplicht om als laatste land in de Amerika’s een collectieve rechtspersoonlijkheid toe te kennen aan inheemse en tribale volken. De staat heeft daarnaast 3 jaar de tijd om collectieve grondtitels uit te geven voor traditionele grondgebieden.

Het is één ding om op papier bepaalde rechten te hebben, maar nog iets heel anders om te zorgen dat die rechten in de praktijk ook worden nageleefd. Het gaat een grote uitdaging zijn voor de inheemse gemeenschappen om de komende jaren te zorgen dat het vonnis van het Inter Amerikaans hof ook daadwerkelijk wordt nageleefd.
De Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) zet zich al jarenlang onvermoeibaar in voor een betere positie van inheemsen. In samenwerking met hen en stichting Libre doen we een leiderschapstraject met de dorpshoofden van het district Para. Tijdens verschillende trainingen en persoonlijke gesprekken leren ze om gerichter te plannen en samen te werken, ze oefenen hun communicatie en leiderschapsvaardigheden en leren verschillende technieken voor het transformeren van conflicten.

Locatie

Website

Facebook

Categorie
Suriname