Fundacion Caminos, Medellin

Over dit project

Over Fundacion Caminos

De stichting Straatkinderen Medellin (en de Spaanse stichting Camino) is ruim tien jaar geleden opgericht door de Nederlander Ed Veldhuisen. Tijdens zijn reis in Medellin kwam hij in contact met de vele straatkinderen in de stad en organiseerde voetbalwedstrijden met hen. Dat resulteerde in de oprichting van de stichting en tegenwoordig zijn ze actief in de arme wijk Caramboles. Met een aantal mensen vast in dienst, vele vrijwilligers, een clubhuis en sportveld zijn ze een belangrijke plek voor honderden kinderen. Dagelijks zijn er vele (sport) activiteiten maar ook computercursussen, muziek, dans en engelse les.

Het doel van de stichting is om kinderen die achtergesteld zijn door armoede, verslaving, geweld en/of gedragsproblemen, de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan sportieve, recreatieve en culturele activiteiten.

Activiteiten

Zowel voor meisjes als jongens zijn er voetbalteams. Ze trainen een paar keer per week en spelen in het weekend wedstrijden. Soms ver weg uit de buurt zodat de kinderen heel Medellin leren kennen. Het doel is niet winnen. Het doel is wel om met en van elkaar te leren. Naast het voetbal zijn de activiteiten in de laatste jaren flink uitgebreid. Daarom is het ook nodig om intern Leiderschap te stimuleren. Dat er vanuit de kinderen en jongeren zelf initiatieven worden ontwikkeld. Zij zijn weer voorbeelden voor de andere en kleinere kinderen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Leiderschapstraining

In de loop van 2017 zijn we begonnen met het hele personeel te trainen in ons Leiderschapsprogramma. Een enorm enthousiasme bij de voetbaltrainers en activiteitenbegeleiders Sebas, Sandra, Gisela, Juan Diego, Diego, Wilmar en Ed zelf. Leiderschap is de toekomst voor de medewerkers en de jongeren uit de wijk. Er kan veel meer uit hun eigen talenten gehaald worden en dat kunnen we stimuleren door hen te faciliteren. Ze zijn open en al erg goed in het werken met jongeren. Ze zullen zelf het programma gaan geven aan een groepje jongeren uit verschillende wijken.

 

Projecten

Op dit moment volgende de medewerkers de trainingen en geven die aan 2 groepen jongeren. De jongeren zullen in de loop van 2017 zelf kleine projecten op starten.

Categorie
Colombia