Verschillende projecten

Over dit project

In Cartagena werken we samen met diverse deelnemers die werkzaam zijn bij verschillende sociale organisaties. Alle organisaties hebben als doel om de lokale leefsituatie voor lokale mensen te verbeteren. Het gaat niet alleen om organisaties die heel concreet activiteiten organiseren in arme wijken voor kinderen en jongeren maar ook om organisaties die bijvoorbeeld het bedrijfsleven stimuleren om duurzamer beleid te voeren, organisaties die in de stad events organiseren over gezond leven en een organisatie die persoonlijke ontwikkeling stimuleert dmv yoga en meditatie. Dit zijn verschillende organisaties: TuCultura, Planeta Azul Caribe en Koinonia,  Corajem, Huerta Comunitaria Apolo, Vive yoga, Fruitatwork, Coworking Cartagena.


Leiderschapstraining:

Deze gemêleerde en enthousiaste groep van allemaal actieve mensen volgen ons Leiderschapsprogramma 2 wekelijks en dupliceren het op hun beurt weer aan de mensen met wie ze werken.


Projecten

 TuCultura:
TuCultura heeft als doel om de cultuur en natuur meer onder de aandacht te brengen van de mensen. Er is een grote moestuin in de stad waar zij bv workshops geven over de omgang met de natuur. Verder organiseren ze maandelijkse events, „Festival de amor” waarin meerdere bewustwordingsworkshops worden gegeven over duurzaamheid.

Corajem:
Een Kleine stichting die opgericht is door de Argentijnse Eugenia. Zij werkt in de erg arme wijk Vila Gloria en organiseert wekelijks activiteiten en uitjes voor de kinderen uit de wijk. De training helpt haar om meer uit de activiteiten te halen. Haar project is dan ook de stichting meer te structureren en meer lokale mensen bij haar stichting te betrekken.

 Coworking Cartagena:
In Cartagena is geen goede werkplaats waar creativiteit, nieuwe sociale ideeën, etc. gedeeld kunnen worden. Laura is deze aan het opstarten.

 Koinonia:
Een kleine stichting voor meisjes en jonge vrouwen in een arme wijk in Cartagena. De oprichtster Juli Roy werkt hier met hart en ziel aan en geeft het leiderschapsprogramma iedere week aan jonge meiden uit de wijk.

 Vive yoga:
Julieth y Karen hebben een plek in Cartagena gecreerd waar ruimte is voor yoga en rust. Zo werken ze met kwetsbare vrouwen uit de wijk Getsemani en organiseren ze wekelijks „rustige” activiteiten zoals Yoga, meditatie en luister-sessies. Bijzonder leerzaam voor deze vrouwen die vaak onder grote stress leven. De training geeft ze handvaten om hun dromen te realiseren en de workshops weer door te geven aan hun eigen groepen.

 Fruitatwork:
Tatyana heeft een klein sociaal bedrijfje opgezet om duurzaamheid bij bedrijven te vergroten. Heel concreet verkoopt zij „een fruitmoment” aan bedrijven om werknemers te stimuleren meer gezond te eten. Niet gewoon in Cartagena en goed werkgevers-schap is ook niet zo bekend. De trainingen leren haar om betere gesprekken te kunnen voeren met het lokale bedrijfsleven.

Planeta Azul Caribe:
Lizeth en Markus werken aan het geven van voorlichting aan jongeren voor een schonere leefomgeving. Diverse concrete workshops laten jongeren zien dat ze hun wijken beter kunnen verzorgen. In de trainingen krijgen ze meer zelfvertrouwen en leren ze diverse handige didactische vaardigheden om hun goede en broodnodige werk vorm te geven.

 

Locatie

Website

Facebook

Categorie
Colombia