Cultureel evenement

Introductie

Deelnemers van ons Leiderschapsprogramma brengen honderden mensen bij elkaar voor een leuke culturele dag.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In het kader van ons programma ‘Leiderschap in je Community’ volgen jongeren uit arme gemeenschappen workshops, maar worden ze daarnaast ook begeleid bij het opzetten van een project in hun eigen buurt. Daardoor kunnen ze alles wat ze in de training leren over samenwerken, plannen en het inzetten van je talenten ook echt in de praktijk brengen.

Met behulp van een donatie van Vereniging Trein hebben de jongeren in Entre Rios een cultureel festival georganiseerd. Er wordt in dit gebied nauwelijks iets georganiseerd en jongeren hebben weinig mogelijkheden om hun talenten te laten zien. Verder leven de mensen uit het relatief rijke centrum en de omliggende sloppenwijken heel geïsoleerd van elkaar. Dit evenement is bedoeld om ze met elkaar in contact te brengen, tijdens een leuke dag op het strand.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat?

Op 25 januari begon het festival op 17 uur met een intocht van de carnavalsband, gevolgd door jonglerende circusartiesten. Vervolgens was er een heel gevarieerd programma van verschillende bands, Flamenco dansers, poezie voordrachten met meisjes die gebodypaint waren en dansten en een heel interactieve circusworkshop voor alle kinderen die daarna een kleine voorstelling gaven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Resultaten

  • Ongeveer 1.000 mensen uit La Paz hebben een onvergetelijke dag gehad. Wat het vooral bijzonder maakte was dat de bezoekers heel divers waren; zowel ouderen als jongeren en zowel mensen uit het rijkere centrum als vanuit de omliggende sloppenwijken. Daarmee is een belangrijk doel, namelijk het zorgen voor meer integratie, ruimschoots bereikt.
  • De deelnemers van het leiderschapsprogramma hebben hun leerervaringen in de praktijk gebracht en een enorme succeservaring opgedaan. In februari en maart doen zij het tweede deel van de training en zullen zij, met extra veel zelfvertrouwen een tweede project opzetten.
  • Ongeveer 70 lokale artiesten hebben de kans gehad om hun talenten te laten zien.
  • Het leiderschapsprogramma Leiderschap in je Community heeft veel aandacht gekregen. Verschillende jongeren zijn gedurende de dag naar de organisatoren gekomen om zich aan te melden.
  • Verschillende goede doelen, zoals een milieubeweging en de bloedbank hebben een kans gehad om een boodschap onder de aandacht te brengen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA