Leiderschapstraining in Nederland

Wat?
Half september 2015 gaat er een ’train-de-trainer programma’ van start gegeven door Jasper Wegman. In 8 middagen worden gemotiveerde changemakers opgeleid met een basis om als leiderschapstrainer aan de slag te gaan binnen hun eigen organisatie.

De focus hierbij zal liggen op:
– Werken met de leiderschapsbenadering en methode;
– Ontwikkelen van leiderschap- en trainerskills;
– Coachen en begeleiden van jongeren;
– Reflecteren op eigen handelen;
– Feedback geven en ontvangen;
– Bekend raken met geven van de workshops zoals beschreven in de manual van Che Amigo

Waarom?
Che Amigo gelooft in het bundelen van krachten. Door kennis en ervaring te delen en door te geven, wordt je beiden sterker. Niet alleen in ontwikkelingslanden is er vraag naar de methodiek van Che Amigo. Dit blijkt uit de gesprekken die de afgelopen maanden met sociale, empowerende organisaties zijn gevoerd. Che Amigo wilt jarenlange ervaring met het trainen van kansarme jongeren delen. Daarnaast bieden we organisaties handvatten om te werken met de ontwikkelde manual waarin het leiderschapsprogramma stap voor stap wordt besproken. Zo leren we samen over hoe we jongeren binnen en buiten Nederland nog beter kunnen helpen om de leider in zich te ontwikkelen.

Met wie?
Organisaties die meedoen aan de trainingen zijn:
Ubuntu
Blend
Treehouse
Re-Connect
Kickstart
Gran Vida
Stichting Muses

Hoe?
Net als de projecten in het buitenland werkt Che Amigo in Nederland samen met organisaties die in contact staan met de doelgroep, de community (1).
Volgens het ‘train-de-trainer’ principe worden er trainingen gegeven aan enthousiaste medewerkers van organisaties met overeenkomende doelstellingen en/of doelgroep (2).
Deze ‘getrainde’ medewerkers kunnen de kennis en vaardigheden die zij tijdens de training hebben opgedaan inzetten in hun eigen organisatie en zo jongeren in Nederlandse (en sommige organisaties buitenlandse) organisaties bereiken (3).

schema

Klik op het schema voor de vergrote versie!

En dan?
Per organisatie zal het gebruik van de methode er in de praktijk anders uitzien. Elke organisatie heeft immers zijn eigen projecten en dus geeft dus ook haar unieke invulling aan. Van het compleet implementeren van de methode tot het werken vanuit de visie en het inzetten van enkele workshops.