Playground Event – Sprekers en Workshops

WORKSHOP – JANNE WILLEMS

Janne houdt ervan om mensen te verbinden en ze uit te dagen een perspectief te kiezen dat hen het meeste oplevert en daarnaar te handelen. Om zo mooie dingen voor elkaar te krijgen. Zo vrolijkte ze 7500 mensen in 28 landen, verdeeld over drie continenten,  op door hen een mooi moment te laten tekenen met haar project www.seizeyourmoments.com

 

Janne

SPREKER – JOHAN NOORLOOS

Begin november 2013 ziet Johan een lang gekoesterde wens in vervulling gaan: de school van zijn dromen opent haar deuren. De afgelopen tien jaar heeft de yogaleraar op diverse terreinen een schat aan ervaring opgebouwd. Met zijn lessen, opleidingen, lezingen en boeken was hij uiterst gedreven zijn kennis en inzichten te delen. In zijn nieuwe droom komt alles samen. Een plek waar hij ooit zelf zo naar op zoek is geweest en niet heeft kunnen vinden, waar je bij binnenkomst weet: ik ben niet meer alleen.

johan noorloos

 

 

 

 

 

 

WORKSHOP – JOUKE KRUIJER

Ik heb deze workshop jaren geleden ontworpen als energizer van een leiderschapsprogramma voor het management team van een verffabriek. Doel was om managers te laten ervaren dat ze creatief waren en konden samenwerken.

Inmiddels reis ik de wereld rond met dit programma. De waarde ervan zit denk ik deels in de rijkheid aan reacties achteraf “Wat kunnen mensen mooie dingen maken, samenwerken lukt pas als ik loslaat, ik begrijp nu wat kunst is, wat beperken we onszelf toch onnodig vaak, we waren in volstrekte harmonie, ik ga weer schilderen”

Zelf vind ik mooi hoe deze interventie de complexiteit blootlegt van alle vormen van intermenselijk samenwerken. Een uur lang vormt groep die aan het werk is, een systeem dat zich voortbeweegt volgens de wetten van complexe levende systemen. Met enkele ‘simple rules’ ontstaat een voortdurende dans van aanpassen, loslaten, naar voren stappen, voor en achteruit bewegen, naar buiten, naar binnen.

Het strakke proces heeft de regie.  De deelnemers krijgen daarbinnen de vrijheid om vanuit hun rationaliteit of hun intuïtie een bijdrage te leveren aan het geheel.

Een uur lang schilderen voor mensen die daar vaak niets mee hebben. En die achteraf zeggen hoe makkelijk en leuk het was.

Jouke in actie

SPREKER – PIETER SPINDER

Pieter is initiator & storyteller at Knowmads Business School Amsterdam. He is facilitating, empowering and enabling young people to go for their passion and dreams and make it happen in a self directed learning environment.

pieter

SPREKER – MATTHIJS VAESSEN

Eén afstandsbediening voor al je apparaten, zonder al die knoppen die je toch nooit gebruikt. SPIN remote is de eenvoudigste en meest stijlvolle afstandbediening ooit. Mathijs Vaessen, mede-oprichter van SPIN remote, neemt je mee in de wereld van crowdfunding en legt uit hoe zij het bedrijf laten groeien door slim in te zetten op crowdfunding.

Mathijs_Vaessen_profile_picture_v1

SPREKER – ELENA SIMONS

Sinds haar 19e doet Elena Simons ongewone dingen voor een mooiere wereld. Sinterklaas sleepte ze naar tien moskeeën om pakjes in de schoenen te stoppen, ze stond aan de wieg van het landelijk netwerk StoereVrouwen en schreef twee boeken (Pret met moslims en Alle Grote Wereldproblemen en hun oplossingen – doe mee!). Sinds 2005 doet ze dit werk als creatief leider van Wonder. Onlangs lanceerde Wonder de Echte Bonus, een actie om hoge bazen iets beters dan geld aan te bieden. En er liggen nog genoeg ideeën ‘op de plank’… een kussengevecht tussen de Paus en de Dalai Lama, een vredesconferentie voor poppen of een World Wide Skipping Week… wat zou er werkelijkheid worden?

LHOF_20141202_Wonder_0134-pasfoto

SPREKER – DOEKES PRAKKEN

Doekes is een sociaal ondernemer met een passie voor nieuwe manieren van werken  en organiseren. Met Kickstart zet hij via “Design Thinking” teams van young professionals in op hardnekkige vraagstukken bij grote organisaties. Dat leidt tot verrassende sociale innovaties en veel blije gezichten.

Doekes

SPREKER – JOSJE PRIESTER

Josje Priester is cultureel antropoloog, pinhole fotograaf en initiatiefnemer van het kunstproject ‘Can you see me’. In haar werk zoekt zij naar een interactieve manier van visuele storytelling en gebruikt hiervoor pinhole fotografie als middel. Josje faciliteert, de doelgroep creëert. Zij benadert de groepen waarmee ze werkt vanuit hun kracht en bouwt voort op hun talenten, verhalen en creativiteit. Enerzijds dienen haar projecten om de doelgroep te inspireren en (creatief) perspectief te bieden en anderzijds om een breder publiek te informeren en een kijkje te geven in hun belevingswereld. In het najaar van 2014 vond de aftrap plaats van de editie ‘‘Can you see me – beyond being a refugee’ met jongvolwassenen tussen de 20 en 30 jaar die op asielzoekerscentra wonen in Nederland.  Met deze editie tracht ze voorbij te gaan aan het vaak allesbepalende toegeschreven label van ‘asielzoeker’ of ‘vluchteling’ en creëert ze ruimte voor zelfontplooiing en visuele expressie uitgaande van het individu, als mens zoals jij en ik. Dit najaar zal een voorselectie van de tentoonstelling te zien zijn in Felix Meritis.

Foto 30-04-15 10 48 46 (1)

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false” ajax=”true”]