Blijf van mijn lijf huis, Peru

Blijf van mijn lijf huis, Peru

In december hebben Christien Oudshoorn en Aida Sanchez een training gegeven voor leiders van verschillende stichtingen. Eén van hen was Ana Maria Calden, oprichtster van het enige ‘Blijf van mijn lijf huis’ in Peru. In het huis (waarvan het adres anoniem is) worden jaar in jaar uit ongeveer 10 vrouwen en rond de 30 kinderen opgevangen die zijn weggelopen van een gewelddadige thuis situatie. In het huis vinden ze rust en leren de vrouwen bovendien een ambacht zodat ze in hun levensonderhoud kunnen voorzien. De 3 advocaten van het huis helpen de vrouwen, waar nodig op juridisch gebied, bijvoorbeeld door een scheiding of alimentatie aan te vragen.

Ana Maria was zo enthousiast over de training dat zij Che Amigo heeft gevraagd om verdere begeleiding.

Rond de kersttijd hebben de bewoners van het huis het vaak extra moeilijk terwijl er rond die tijd juist minder mensen werken en dus minder activiteiten zijn. Daarom hebben we de dag voor kerst een workshop gegeven aan de moeders waarin ze hebben gesproken over hun dromen voor de toekomst en de mensen die hen daarbij kunnen helpen en waarin ze daarnaast ook veel gedanst, gezongen en gelachen hebben.

Begin januari hebben we een workshop gegeven aan de medewerkers van het opvanghuis. Ze liepen ertegenaan dat ze vaak onder hoge druk staan door het zware werk dat ze doen en niet altijd goed weten hoe ze elkaar daarin kunnen ondersteunen. Ook was hun werkwijze voor hun gevoel niet altijd even effectief. Het was een mooie dag waarin heel open en eerlijk met elkaar gesproken is en het team zichzelf heeft versterkt. Op 30 januari zal er een vervolg dag zijn.

IMG_5678 IMG_5670 IMG_5668

No Comments

Post A Comment