Duurzame zeep maakt Surinaamse vrouwen onafhankelijk

Duurzame zeep maakt Surinaamse vrouwen onafhankelijk

Godo-Solange is een klein dorp aan de Suriname rivier, diep in het binnenland van Suriname. Een paar jaar terug heeft een groep vrouwen daar geleerd om met kokosolie en traditionele kruiden natuurlijke zeep te maken. Helaas was er geen goed plan om de zeep te verkopen waardoor de productie stil was komen te liggen.

Christien Oudshoorn, van Che Amigo heeft samen met de vrouwen gezocht naar manieren om de zeep te verkopen. We hebben een flyer gemaakt die laat zien wie de vrouwen zijn en waarom de zeep belangrijk is en een lijst opgesteld van resorts die in de buurt van Godo-Solange liggen. Deze resorts worden nu door de vrouwen benaderd om de zeep aan te bieden aan hun klanten. Door deze natuurlijke zeep te gebruiken in plaats van ‘stadszeep’ vervuilen zij niet langer de rivier.

Ook heeft Che Amigo de vrouwen in contact gebracht met lokale gidsen die de zeepfabriek zullen opnemen in hun tours. Dit geeft de vrouwen de mogelijkheid hun verhaal te vertellen en hun produkten rechtstreeks aan de toeristen aan te bieden.

Er is een sterke tendens voor mensen uit het binnenland om naar de stad te trekken. Dit project geeft de vrouwen de mogelijkheid om binnen hun eigen natuurlijk en culturele omgeving een zelfstandig en waardig bestaan op te bouwen. IMG_3911

No Comments

Post A Comment