Familie van ex-verslaafden

Familie van ex-verslaafden

Villa Soldati is een grote sloppenwijk in Buenos Aires. Hoewel het dicht bij het centrum ligt is de situatie er nogal ernstig; er is geen drinkwater (2 keer per week komt er een vrachtwagen met water zodat mensen bij de ingang van de wijk hun jerrycans kunnen vullen) er is nauwelijks medische zorg (de ambulance komt alleen met politie escorte de wijk in) en er zijn lang niet voldoende scholen (waardoor veel kinderen geen mogelijkheid hebben om verder te leren dan lagere school).

Gelukkig zijn er ook hoopgevende initiatieven. Zo is een lokale organisatie bezig om een middelbare school in de wijk te bouwen. Dezelfde organisatie heeft ook een opvanghuis voor mensen die afgekickt zijn van alcohol of drugs en willen reintegreren.

Twee trainers, die door Che Amigo zijn opgeleid beginnen volgende maand met een training Geweldloze Communicatie aan de vrienden en familieleden van de ex-verslaafden. Tijdens deze cursus leren ze hun gevoelens beter te uiten, opnieuw contact te maken met hun geliefde/ familielid en om beter om te gaan met conflicten.

 

20150522_140504 20150522_140845 20150522_144127

No Comments

Post A Comment