Goededoelenmarkt

Goededoelenmarkt

Op 17 Oktober 2013 vond in het teken van het project ‘Jij de Baas’, waarbij leerlingen van het A. Roland Holst College te Hilversum zelf een onderneming opzetten en de opbrengst hiervan aan een vooraf gekozen goed doel schenken, de eerste ‘Goededoelenmarkt’ plaats.

Op uitnodiging van het College hadden verschillende bekende en minder bekende goede doelen een kraampje ingericht en een presentatie voorbereid om leerlingen op de hoogte te brengen van hun activiteiten. Voor Che Amigo stonden bestuursleden Silvia Burger en Marit de Beer bij hun kraam met hete Maté, crackers met Dulce de Leche en Argentijnse bonbons.

Drie leerlingen genaamd Ties Heslenfeld, Kik Nieuwland en Han Goudsmit vonden Che Amigo het leukste doel en hebben in de weken volgend op de ‘Goededoelenmarkt’ lege flessen opgehaald bij hen in de buurt. De ‘Omgekeerde Goededoelenmarkt’, waarbij de leerlingen een kraampje inrichtten en een check met het donatiebedrag overhandigden aan de vrijwilligers van de goede doelen, vond plaats op 19 februari jl. Ties, Kik en Han hebben gezamenlijk een bedrag van € 100,- opgehaald voor Che Amigo. Wij vinden dit heel erg knap gedaan en zijn hen zeer dankbaar! Namens onze Argentijnse partners en lokale jongeren, BEDANKT en heel veel succes met jullie verdere studie!!

goededoelenmarkt 2 goededoelenmarkt 3 goededoelenmarkt 4

No Comments

Post A Comment