Let’s make Colombia great again!

Let’s make Colombia great again!

Na een paar intensieve weken van projectbezoeken en het presenteren van Che Amigo’s programma Leiderschap in mijn Community, hebben Jasper & Ivy 5 (!) verschillende groepen gevormd met elk ongeveer 15 gemotiveerde Colombianen. Zij zullen gedurende heel 2017 getraind worden in hun leiderschapsvaardigheden die zij weer door zullen geven aan jongeren in de kwetsbare wijken waar ze wonen. Zo hopen we straks vele communities in beweging te krijgen in Colombia!

In deze update presenteren we je Fundación Caminos (Stichting Straatkinderen Medellín) in de prachtige en grote Colombiaanse stad Medellín. De stichting is 10 jaar geleden opgericht door de Nederlander Ed Veldhuisen, die samen met zijn team onwijs veel energie steekt in het verbeteren van de levens van vele straatkinderen d.m.v. sport (vooral voetbal) en culturele ontwikkeling.

Che Amigo gaat Ed en zijn team waardevolle leiderschapsskills bijbrengen die zij vervolgens weer zullen doorgeven aan de doelgroepen waarmee ze werken: kinderen tussen de 5-18 jaar. Zodat hun uitzichtloze toekomst zal veranderen in een toekomst waar dromen werkelijkheid kunnen worden.

Het klopt dat we met deze samenwerking buiten ons hoofdwerkterrein in Cartagena, Colombia, treden 🙂 Maar ook in Cartagena is er genoeg werk te doen: Che Amigo gaat daar maar liefst 4 groepen Colombianen van verschillende organisaties opleiden in het leiderschapsprogramma, waaronder de Stichting Pies Descalzos van de wereldberoemde Colombiaanse zangeres Shakira. Hierover de volgende keer meer!

Shot by: Ivy de Bruijn

Shot by: Ivy de Bruijn

Ed Veldhuisen en Jasper Wegman in gesprek

Ed Veldhuisen en Jasper Wegman in gesprek

Photos by: Ivy de Bruijn

Photos by: Ivy de Bruijn

No Comments

Post A Comment