Gevangenen als trainer (januari 2014)

Gevangenen als trainer (januari 2014)

Che Amigo leidt gevangenen uit de zwaarbewaakte gevangenis van Lomas de Zamora op om conflicttraining te geven aan hun mede gevangenen.

Vorig jaar is Che Amigo begonnen met het geven van een training conflict transformatie in de zwaarbewaakte gevangenis van Lomas de Zamora (een grote sloppenwijk van Buenos Aires). De training bestaat uit 4 dagen en leert deelnemers oefenen met alternatief gedrag in conflicten. Deelnemers die de training hebben afgerond kunnen daarna nogmaals aan de cursus deelnemen in de rol van proces begeleider.

Degenen die de cursus zo 2 keer gedaan hebben kunnen meedoen aan het ‘Train the Trainer’ programma, waarin ze leren om de training zelf te geven. Afgelopen week heeft die training voor het eerst plaats gevonden. Het waren 3 emotionele dagen waarin veel persoonlijke verhalen bovenkwamen, we veel gelachen hebben en waarin er vooral heel hard gewerkt is.

Veel van de gevangenen hebben de middelbare- of zelfs de lagere school niet afgemaakt en mede daardoor hebben velen weinig zelfvertrouwen. Ze vinden het een ongelofelijk idee dat ze straks gewoon zelf anderen in de gevangenis kunnen gaan opleiden. Ze hebben zichzelf echt overwonnen en de workshops geoefend binnen de groep.

De komende weken moeten ze een praktische opdracht doen; een workshop geven aan bezoekende familie leden of celgenoten. En dan komen we 4 en 5 februari weer bij elkaar voor de vervolgtraining.

No Comments

Post A Comment